tiistai 4. maaliskuuta 2014

Parempia valintoja

Arki on lähtenyt käyntiin vauhdilla täällä Suomessa, ja päätin että palaan myös blogin pariin pienen "loman" jälkeen. Oon ehtinyt pohtia omaa elämäntilannettani, ja tullut siihen johtopäätökseen että baareissa juokseminen saa jäädä vähemmälle ja alan tosissani panostaa reilu vuosi sitten alkaneeseen saliprojektiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä bodausprojekti, vaan ylipäätään elämäntaparemontti, joka käsittää liikunnan ja ruokavalion lisäksi myös henkisen jaksamisen. Huomasin, että en oo enää vähään aikaan nauttinut tavallisesta arjesta. Viikonloppuina on ollut kyllä kaikenlaista menoa, ja olen näitä tapahtumia odottanutkin, mutta olo ei ole niiden jälkeen ollut sellainen kuin olisin toivonut. Eli virkistynyt ja energisoitunut. Siksi päätin että täytyy tehdä jotain muutoksia, koska en halua elää vain kahtena päivänä viikossa.

Tärkeitä ovat valinnat. Sellaiset, joita tehdään jatkuvasti ja joka päivä. Mitä syön, mitä juon, miten ja kuinka paljon liikun, paljonko panostan opintoihin ja muihin velvollisuuksiin, sekä kenen kanssa vietän aikaa ja kuinka paljon. Pienistä puroista muodostuu iso virta, niinhän se menee, joten päätin alkaa kiinnittämään näihin päivittäisiin pieniin ja isompiinkin valintoihin huomiota. Esimerkiksi alkoholin käytön olen minimoinut toistaiseksi, sillä en ole ihan heti keksinyt, mitä iloa ja hyötyä siitä mulle on. Tottakai lasillinen punaviiniä silloin tällöin on ihana tapa vähän rentoutua, mutta positiiviset vaikutukset heikkenevät reilusti kun lasillisten lukumäärät kasvavat.

Salilla oon käynyt nyt reilun vuoden ajan säännöllisesti (n. 4 kertaa / vko), ja siihen on muodostunut jonkinlainen positiivinen addiktio. Sitä siis jatkan, mutta lisään mukaan enemmän aerobista treeniä kesää kohti mennessä. Tammi- ja helmikuun ajan annoin itselleni luvan syödä mitä mieli teki - ja paljon. En toisaalta siltikään syönyt "oikeita herkkuja" paljonkaan. Nyt olen sitten karsinut turhaa pois, eli lähinnä hiilarit ja sokerit. En tietenkään täysin, mutta perustan ruokavalion lihalle ja kasviksille.

Esimerkiksi tänään söin aivan ihanaa salaattia. Kanaa, avokadoa, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Ai tuliko nälkä? ;)

Täydellinen salaatti.

Tein myös smoothien välipalaksi. Banaania, mandariinia ja hunajamelonia. Oli ihan törkeen hyvää!!



Kävin tänään aamulla hammaslääkärissä ja sieltä tullessani poikkesin Prismaan tappamaan aikaa bussia odotellessa, ja sieltä tarttui mukaan voimapyörä! Jos ei siis meinaa saada tarpeeksi polttelua vatsalihaksiin, niin apu on lähellä.




Lopuksi vielä pakko laittaa kuva Doriksesta, joka innostui poseeraamaan mulle. On se kätevää omistaa tällainen oma personal trainer, joka pakottaa päivittäin lenkeille. ;)


Elikkä tänä keväänä on luvassa erityisesti elämäntaparemonttia: liikuntaa, hyvää ruokaa ja parempaa mieltä. ;) 

Tervetuloa seuraamaan, ja ihanaa viikkoa kaikille!
-Tiina

2 kommenttia:

  1. Minen kestä miten söppänä tuo pikku muru on! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, Doris kiittää! :) onhan se vähän semmonen pieni hurmuri.. ;)

      Poista