sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Euroja ja olutta

Loman tarkoitushan on tunnetusti rutistaa viimeisetkin mehut työntekijästä siten, että hän viimeisinä päivinään rukoilee polvillaan pääsevänsä jo palaamaan töihin. Tämä onnistuu parhaiten aikatauluttamalla päivänsä siten, että jokainen minuuttikin ja vessatauko on suunniteltu harkitusti. Jos joku oli tällainen päivä, niin omalla kohdallani se oli eilinen.

Aamu alkoi Tiian "Moi missä oot" -puhelinsoitolla. No, en ainakaan ollut siellä missä piti, vaan makasin autuaana sängyssäni juuri unesta heränneenä. Pommiin ei voi ilmeisesti välttää nukkumasta - edes lomalla. Tuohon aikaan mun olisi pitänyt olla jo matkaamassa metrolla keskustaan, joten Tiia tuli suosiolla odottelemaan mun luokse valmistautumistani. Olin rivakka, joten pääsimme suuntaamaan aarrejahtiin UFFin Euron päiville melkein aikataulussa.

Ensimmäisenä etappina oli Iso-Roba, josta löydän yleensä eniten aarteita. Siksi suuntasimme sinne heti alkuun valikoimaan parhaat päältä. Oma saldoni Robalta oli 13 vaatekappaletta sekä yhdet kengät, eli yhteensä 14 euroa.

Olimme varsin uuvahtaneita ensimmäisen keikan jälkeen, joten päätimme tässä välissä poiketa brunssille. Suuntasimme ensin Krullaan, joka oli kuitenkin kiinni. Harmi, koska siellä on ehdottomasti kaupungin paras brunssi. Päädyimme lopulta Ekbergille, jonka brunssipöydästä ahmimme itsemme lihaviksi.


Paita / Monki


 




Syöpöttelyn jälkeen kävimme vielä tsekkaamassa Fredan toimipisteen. Sieltä löysin kahdet kengät, sekä neljä vaatetta, eli kuudella eurolla tavaraa.

Koko päivän saldo: 20 euroa. (How is that possible..?! En vielä tänäkään päivänä ymmärrä. Suurin osa vaatteista kaiken lisäksi suomalaista käsityötä/kalliita merkkejä/vintagea/silkkiä...)


Tällä hetkellä vaatteet ovat viikattuna sängylläni. En ole keksinyt niille vielä toistaiseksi parempaa sijoituspaikkaa. Tarvitsisin selkeästi toiset 23 neliötä vaatehuoneeksi...

Illalla suunnattiin sitten vielä isommalla porukalla Rautatientorin Olutfestareille. Oli aivan mahtavaa! En kyllä ehtinyt/pystynyt maistamaan kuin muutamaa juomaa, mutta ne olivat.. ah, niin ihania! Erityisesti mieleen jäi Lemon Teezer, joka oli jotain siiderin ja lonkeron välimaastossa. Illan viimeisenä kohokohtana oli Vicky Rostin keikka, jossa sai laulaa ja jorata mukana kaikki tutut biisit Charlie Brownista Sataan Salamaan.


Pitsitoppi / Second hand
Hame / Monki
Kengät / Second hand
Kultainen laukku / kirppislöytö




Heeei tuolta saapuu Charlie Brown..!


Tarkoituksenamme oli jatkaa tapahtumasta vielä Satumaa Karaokeen, mutta se oli kiinni. Mitä ihmettä... Lauantaina?! Eikä missään lukenut mitään. No, lähdinpä sitten siitä kotia kohti. Näin jälkeenpäin ajateltuna se olikin erittäin hyvä idea univelkojen kannalta.

Tämä päivä on mennyt akkuja lataillessa ja Espoossa vieraillessa. Vielä tasan kaksi viikkoa aikaa tehdä ihan mitä vaan. Siihen valmistautuen suuntaan nyt katsomaan Olympialaisia. Moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti